“Louise kom til mig med en kæmpe trang til sukker og kulhydratholdige madvarer og en diabetes, som efterhånden var kommet ud af kontrol. Dette havde resulteret i vægtforøgelse over årene og en siddestillende livsstil. Frygten for fitnesscentre og uvisheden om korrekt træning havde holdt hende fra at komme afsted. Hun opsøgte mig for at hjælpe hende på rette kurs igen, men var i tvivl om, hvor meget vi turde satse på at nå. Vi besluttede os for at gå så langt, som vi kunne på de 9 uger, vi havde til rådighed. Louise har trænet hos mig 2 gange ugentligt i 9 uger, og 2 gange for sig selv om ugen. Hendes træning har primært bestået af styrketræning og en smule interval, samt stabiliserings- og mobiliseringsarbejde. Louise har arbejdet utroligt hårdt, og har haft en vedholdenhed og disciplin, som man kun kan beundre. Men hårdt arbejde lønner sig. Under forløbet formåede Louise at smide 11,4 kg, forbedre hendes blodsukkerværdier fra 12 mmol/L til 6,8 mmol/L, og HbA1c (langtidsblodsukkeret) fra 80 til 41, som er den anbefalede værdi fra Louises sygeplejeske. Så med skulderklap og god vind fra sygeplejeske og læge (og træner!!) kan Louise nu fortsætte hendes nye og sundere livsstil”

Status fra Louises sygeplejeske:

Status er at blodsukkeret er faldet fra 12 til 6,8 – altså et perfekt blodsukker! Derudover har de taget nogle prøver der viser at min krop nedbryder det insulin jeg udskiller, så jeg er stensikkert ikke en type 2 som de jo mente jeg kunne være, hvilket er lidt en lettelse. Så behøver jeg ikke være vred på mig selv over det.
Min sygeplejerske var meget interesseret i dig som træningsforløb og hun vil anbefale dig til andre diabetikere der bør tabe sig som mig. Igen kan jeg jo takke dig på den her front også. Diabetes mæssigt og vægttabsnæssigt. Den er faldet fra 80 til 41 i langtidsblodprøven og hun anbefalet at den lå omkring 40 til mig, så det var skide godt sagde hun.”

Hvad fik dig til at kontakte Rikke Hansen?

Jeg kontaktede Rikke Hansen, da jeg først og fremmest havde et brændende ønske om et vægttab. Efter længere tid væk fra Danmark og uden et rigtigt køkken, var det desværre gået helt galt for mig og jeg var utrolig ked af at være i min egen krop. Derudover var/er jeg forholdsvis ny i livet som diabetiker og med min store(!) sukkertrang, var det en kæmpe udfordring for mig at få en hverdag til at hænge sammen, da størstedelen af den mad jeg indtog indeholdte kulhydrater. Jeg var konstant ked af det og sur på mig selv over at have ladet min vægt komme så vidt og at jeg ikke kunne finde ud af at holde styr på min diabetes.

Hvad var dit mål med forløbet?

Jeg turde ikke have et mål, men Rikke hjalp mig med at sætte et på 10 kg i forhold til vægttabet og nogle pænere blodsukkerværdier i forhold til min diabetes. Jeg turde ikke tro på at de 10 kg kunne lade sig gøre, da jeg i hele mit voksne liv altid har ligget på samme vægt indtil for et halvt år siden, hvor den blev ved med at stige. Mit personlige mål var at finde ro i mig selv og min krop og blive mere dus med træningscentre og sundere kost.

Hvordan har det været at ændre din kost og træning?

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde det har været nemt, for det har det ikke. Det har krævet en komplet omlægning af mit daværende liv – ikke kun for mig, men også for folk omkring mig. Jeg er gået fra at spise sukker morgen, middag, aften og alle dagens timer derimellem, til nu hovedsageligt at spise kød, grøntsager, skyr og æg. I starten havde jeg det mærkeligt i kroppen, men på en god måde – en måde jeg aldrig har prøvet det før. Mere energi, overskud og gladere humør udgør nu min person, hvor jeg førhen var træt og doven hele dagen igennem. Jeg har dage, hvor jeg synes det hele er irriterende og hvor jeg vil gøre alt for en chokoladebar, men når jeg så har overstået dagen uden den chokolade, er det en kæmpe sejr for mig. Jeg er nok ikke så god til at rose mig selv for de små sejre, men forsøger at huske dem og hvis ikke jeg selv husker det, er Rikke utroligt god til at minde mig om det og klappe mig på skulderen for de små bedrifter såvel som de store.

Hvad har du fået ud af forløbet? Træningsrelateret og ikke træningsrelateret?

Jeg ved snart ikke hvor jeg skal starte. Jeg har tabt mig 11,4 kg og 46 cm på hele kroppen på 9 uger og derudover er min fedtprocent gået fra 29,7 til 25,2. Dette er bare tal – tal som jeg er utroligt glade for, men tallene fortæller ikke hvordan min krop og mit sind har reageret. Jeg sover meget bedre om natten, hvor jeg førhen havde store problemer med at falde i søvn. Jeg har, som tidligere skrevet, et meget større overskud og mere energi. Mine blodsukkerværdier er faldet drastisk fra en gennemsnitsværdi på 12 mmol/L til nu at ligge omkring 6,8 mmol/L, hvilket er en fantastisk ændring.

Jeg har altid haft en form for fobi for træningscentre, fordi jeg ikke har vidst hvordan jeg skulle bruge dem. Jeg følte mig altid dum ligeså snart jeg hoppede på løbebåndet i tro om at det var den eneste rigtige vej for mig, men Rikke har lært mig en masse om styrketræning og hvordan jeg kan bruge det til et vægttab og det er altså noget sjovere at bruge en time på styrketræning og mærke hvordan man er øm i hele kroppen dagen efter, end at bruge en time på løbebåndet. Jeg manglede noget motivation for at kunne tage mig sammen til både træningen og kosten og ved at gøre træningen sjovere og stille og roligt begynde at kunne sammensætte spændende og sunde retter, er min motivation kommet frem igen.

Levede forløbet op til dine forventninger?

Det overgik mine forventninger. Jeg har tit skulle høre for mit tvivlende spørgsmål til Rikke på førstedagen om der var nogle af hendes klienter der ingen resultater havde fået, for jeg var stensikker på at jeg ville være en af dem, men bare efter to uger og 4 kg, kunne jeg godt se at målet på 10 kg på 9 uger ikke var surrealistisk. Det har været den bedste investering jeg nogensinde har gjort i mig selv og Rikke er den bedste træner man kunne ønske sig.
Træningsmæssigt pressede hun mig til jeg troede jeg ikke kunne mere, men det kunne jeg!
Kostmæssigt har hun troet mere på mig end jeg selv har og samtidig forklaret mig en del om sammensætningen og hvorfor lige nøjagtig den kostplan passede mig.
Og når det kommer til mit følsomme jeg, har hun lyttet til mig og været der for mig når jeg har været træt af mig selv, fordi jeg ikke har syntes min indsats har været god nok. Hun har formået at løfte mit humør på selv de værste dage, sådan at når jeg kom hjem fra træningen, var det hele ikke så slemt som jeg selv følte det var.

Hvad skal der ske fremover med kost og træning?

Jeg fortsætter! Jeg er langtfra færdig med udviklingen eller genopbygningen af min krop og mit sind. Jeg lever på den kostplan jeg har fået af Rikke og fortsætter træningen, som under forløbet. Jeg har fået så mange redskaber med mig, som jeg kan bruge til min træning og min kost – både i forhold til en pænere krop, et bedre selvværd og pæne blodsukkerværdier.
Jeg kan kun anbefale Rikke, som har formået at gøre en hel ny person ud af mig og stået ved min side med skulderklap, selvom jeg ikke altid var lige nem at have med at gøre.
Tusind tak for at have givet mig lysten og motivationen til et bedre og sundere liv!