1. Styrketræning gør dig stor og mandig.
  Nej, nej, nej og atter nej. Nogle kvinder tror, at hvis de bare kigger på en håndvægt, så kan de ikke passe deres t-shirts dagen efter.. Deres overarme er simpelthen blevet for store. Bukserne er sikkert også ved bristepunktet, da vi også skulede over til dem, som squattede.
  Jeg lover, at dette ikke er tilfældet. Vi kvinder er slet ikke genetisk disponeret til muskelvækst i samme grad, som mændene er, og skulle du være én af de kvinder, som reagerer rigtig godt på styrketræning, så opdager du det før ”det er for sent”. Muskelvækst kræver den rette kost, træningsstimuli og restitution. Der går ikke ”Arnold” i den over natten! I promise 😉
  Og skulle vi så være så heldige at erhverve os lidt af den dersens muskelmasse, så klap i stedet i hænderne. Den har så mange fantastiske fordele i forhold til vores sundhed og forbrænding. Vi bliver mere modstandsdygtige overfor eventuelle sygdomme – OG vi kan holde til at spise mere lækker mad… Uden at tage på!
 2. Hvis du skal tabe dig, så skal du dyrke en masse længerevarende kredsløbstræning.
  For det første, så vil jeg rigtig gerne ændre al snakken omkring ”vægttab” til ”fedttab”. Vi vil gerne tabe fedt – ikke muskelmasse (af samme årsager som beskrevet ovenfor).
  Det er ikke nødvendigt at løbe lange ture, tage 4 x spinning i ugen eller trampe løs på crosstraineren, hvis du gerne vil en kjolestørrelse ned. Ja, længerevarende kredsløbstræning forbrænder en del energi under træningen, men minimalt efter. Derudover er det hamrende tidskrævende og rykker ikke bemærkelsesværdigt på hverken iltoptagelse eller muskelmasse. Hård og tung styrketræning, kombineret med korte og intense intervalpas vil øge din fedtforbrænding, forbedre din iltoptagelse, bevarer din muskelmasse og spare din tid. Win, win.. win…win!
 3. Kulhydrater er din absolut største fjende i kampen mod kiloene.
  Nej. Vi skal have kulhydrater… Av, sagde hun virkelig det? Uanset hvad dit mål er, så skal kulhydraterne altså være en del af dit energi-indtag. Der kan være fordele ved at skære ned på dem i forbindelse med et vægttab, men en total udelukkelse heraf vil blot bremse dit vægttab – og frarøve dig dit overskud, din søvn og gode humør.
 4. Du kan plet-forbrænde ved specielle øvelser.
  Nej, der findes ikke en maskine, som lige trimmer inderlårene. En øvelse, som ”fjerner” mormorarmen, eller maveøvelsen som barberer muffin-toppen. Ønsker du at trimme kroppen handler det om, at fedt % skal ned – helt generelt. Vi kan ikke gå hårdnakket efter én specifik delle, som vi har set os sur på. Fokuser på, at din træningsudbytte bliver så stort som muligt, og at du får involveret de store muskelgrupper, som virkelig trækker noget energi. Flerleds-øvelser som squat, dødløft, bænkpres, skulderpres, pull ups, bent over rows og lignende er at foretrække i dit program. Drop al energien på isolations-øvelserne og træn. Få sved på panden og gang i hele kroppen!
 5. Du skal ikke træne tungt som mændene – og slet ikke de samme øvelser.
  Denne kædes lidt tilbage til punkt 1. Mange kvinder tror, at hvis de træner som en mand, så kommer de til at ligne en mand. Igen – nej! Vi er igen fysiologisk forskelligt gearet. Kvinder har ofte den overbevisning, at de skal lave masser af gentagelser med lav vægt. Det er selvfølgelig også bedre end at blive hjemme på sofaen, men vil du have de fede resultater, så skal du altså arbejde for det – præcis som mændende – og faktisk endnu mere.

Kroppen er super primitiv. Den ændrer sig kun, hvis den føler behovet for det, så vil du have en stærkere krop, så bliver du nød til at give den en grund til at blive stærkere!

Kvinder… I er så pisse seje, og I ved det ikke engang. Vi kan langt mere, end hvad vi giver os selv kredit for. Fyr den af i centeret! Hvis du skal bruge så meget tid på det.. Skal du så ikke også have udnyttet deraf?

 

God træning!